Your Cart

Gratis verzending vanaf €70 Levering binnen 3-7 werkdagen Duurzame levering via PostNL

Transferprinting

Druktechniek
Transferprinting

Transferdruk is een veelgebruikte techniek in de sportkledingindustrie om logo’s en teksten op sportkleding te plaatsen. Deze techniek maakt gebruik van een speciale drukmachine om het design van een stof over te brengen op de sportkleding. Transferdruk is een populaire keuze omdat het een kosteneffectieve manier is om kleding te personaliseren en te branden.

Er zijn verschillende soorten transferdruk beschikbaar, afhankelijk van het type stof en het gewenste design. Sommige van de meest populaire soorten transferdruk zijn:

  • Sublimatie transferdruk: Dit is een techniek waarbij het design wordt gedrukt op speciale papier en vervolgens met behulp van hoge temperaturen en druk op de stof wordt overgebracht. Deze techniek is ideaal voor stoffen met een hoge synthetische samenstelling, zoals polyester.
  • Warmteoverdracht transferdruk: Dit is een techniek waarbij het design wordt gedrukt op speciale transferpapier en vervolgens met behulp van hoge temperaturen op de stof wordt overgebracht. Deze techniek is geschikt voor stoffen met een lagere synthetische samenstelling, zoals katoen.
  • Zeefdruk transferdruk: Dit is een techniek waarbij een speciale inkt door middel van een zeefdrukmachine op de stof wordt gedrukt. Deze techniek is geschikt voor stoffen van alle soorten en is vooral populair voor het drukken van grotere designs.

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van transferdruk in sportkleding. Ten eerste is het een kosteneffectieve manier om kleding te personaliseren, vooral als je kleinere aantallen nodig hebt. Ten tweede is het een duurzame techniek, omdat het design op de stof wordt overgebracht in plaats van erin geweven. Dit betekent dat het design niet zal vervagen of verwijderen na verloop van tijd.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van transferdruk. Ten eerste kan de druk op sommige stoffen een beetje hard aanvoelen en kan het oncomfortabel zijn om te dragen. Ten tweede kan de druk op sommige stoffen gaan bladderen of afpellen na verloop van tijd, vooral als het kledingstuk vaak wordt gewassen.

Ondanks deze nadelen blijft transferdruk een populaire keuze voor het personaliseren van sportkleding. Er zijn een aantal manieren waarop je kunt zorgen dat de transferdruk zo lang mogelijk meegaat en in goede conditie blijft.

Ten eerste is het belangrijk om te investeren in hoogwaardige transferpapier en inkt. Goede kwaliteit transferpapier en inkt zullen ervoor zorgen dat het design scherper en duurzamer is. Het is ook belangrijk om de stoffen en de transferdruk volgens de aanbevolen wasvoorschriften te behandelen. Dit kan ervoor zorgen dat de transferdruk langer meegaat en minder snel gaat bladderen of afpellen.

Er zijn ook enkele andere technieken die kunnen helpen om de levensduur van de transferdruk te verlengen. Een van deze technieken is het toepassen van een lamineerlaag op de transferdruk. Dit kan ervoor zorgen dat de transferdruk beter bestand is tegen wassen en slijtage. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het toepassen van een lamineerlaag ook kan leiden tot een hardere of stijvere druk, dus het is belangrijk om dit in overweging te nemen voordat je deze techniek gebruikt.

Er zijn ook een aantal andere factoren die van invloed kunnen zijn op de levensduur van de transferdruk. Dit omvat het type stof dat wordt gebruikt, de kleuren en het design van het kledingstuk, en de hoeveelheid slijtage waaraan het kledingstuk wordt blootgesteld. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen wanneer je besluit om transferdruk te gebruiken voor het personaliseren van je sportkleding.

In samenvatting is transferdruk een populaire en kosteneffectieve techniek voor het personaliseren van sportkleding. Hoewel er enkele nadelen aan verbonden zijn, zoals een harde of stijve druk en het risico op bladderen of afpellen na verloop van tijd, zijn er ook een aantal manieren om de levensduur van de transferdruk te verlengen. Door te investeren in goede kwaliteit transferpapier en inkt, de stoffen en de transferdruk volgens de aanbevolen wasvoorschriften te behandelen, en misschien zelfs een lamineerlaag toe te passen, kun je ervoor zorgen dat de transferdruk zo lang mogelijk meegaat en mooi blijft.

START HIER JOUW DROOM!

Bij sportkledingopmaat.nl denken wij graag mee met jouw wensen. Wil jij met ons aan jouw droom beginnen of ben je toe aan een oriënterend gesprek. We helpen je graag verder.

Liever telefonisch contact, bel ons op 085 080 5632.